Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2014 13:15 - Опасните Е-та: минерални соли, подобрители
Автор: slavalessy Категория: Хоби   
Прочетен: 633 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.11.2014 13:17



Набухвателите, регулаторите на киселинността и минералните соли
са обозначени с номера от Е500 до Е620. И докато  Е500 е познатата на всички сода за хляб,  Е513 е сярната киселина!
За най-опасно се смята Е553b.
"По-безопасни" са: Е503, Е504, Е508, Е510, Е511, Е513, Е514, Е520-Е525, Е527, Е528, Е530, Е535, Е541, Е 542, Е554, Е576.
Подобрителите на вкуса и аромата имат номера от Е620 до Е640. Не могат да се посочат по-безвредни Е-та, тъй като тук са включени едни от най-вредните добавки - глутаматите. Те се използват в сухите супи, бульоните, чипсовете, снаковете, подправките , полуфабрикатите, замразените храни  и водят както до пристрастяване, така и до затлъстяване. Въпреки доказания страничен неблагоприятен ефект, засега са забранени само в бебешките храни.
Заб.: В следващия постинг ще се спра на подсладителите, овлажнителите и сгъстителите.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: slavalessy
Категория: Хоби
Прочетен: 1761168
Постинги: 702
Коментари: 0
Гласове: 788
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930