Постинг
11.11.2014 20:28 -
Опасните Е-та
Автор: slavalessy
Категория: Други
Прочетен: 526 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 11.11.2014 20:28
Прочетен: 526 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 11.11.2014 20:28
Консервантите от Е200 до Е299 имат за цел да предпазят храните от бързо разваляне.
По-опасни са:Е211, Е214, Е215, Е217, Е218, Е219, Е220, Е226, Е227, Е235, Е240, Е249, Е250, Е251, Е252.
По-безопасни са: Е200, Е202, Е203, Е210, Е212, Е213, Е216, Е221,Е222, Е223, Е224, Е225, Е228, Е230, Е231, Е233, Е236, Е237, Е238, Е239, Е260, Е261, Е262, Е263, Е270, Е284, Е285, Е296.
Антиоксидантите, киселините и минералните соли имат номера от Е300 до Е385.
Антиоксидантите се използват, за да предотвратят окисляването на продуктите.Те са задължителни за храните, съдържащи мазнини и масла, защото ги предпазват ог гранясване.
По-опасните са: Е311, Е312, Е313, Е319, Е338.
По-безопасни са: Е310, Е320, Е321, Е322, Е325, Е326, Е327, Е339, Е340, Е341, Е363, Е370, Е380, Е385.
Заб.:В следващия постинг ще се спра на емулгаторите, стабилизаторите и гумите.
ЩЕ ИМАМЕ ЛИ И ВТОРА ЦЕНТРАЛА НА ФСБ В БЪ...
СТАТИЯ НА КАЛИН ЯНАКИЕВ
НА ЧИЯ СТРАНА СТЕ, БРАТЯ БЪЛГАРИ?
СТАТИЯ НА КАЛИН ЯНАКИЕВ
НА ЧИЯ СТРАНА СТЕ, БРАТЯ БЪЛГАРИ?
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 788