Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2014 20:28 - Опасните Е-та
Автор: slavalessy Категория: Други   
Прочетен: 526 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.11.2014 20:28



Консервантите  от Е200 до Е299 имат за цел да предпазят храните от бързо разваляне.
По-опасни са:Е211, Е214, Е215, Е217, Е218, Е219, Е220, Е226, Е227, Е235, Е240, Е249, Е250, Е251, Е252.
По-безопасни са: Е200, Е202, Е203, Е210, Е212, Е213, Е216, Е221,Е222, Е223, Е224, Е225, Е228, Е230, Е231, Е233, Е236, Е237, Е238, Е239, Е260, Е261, Е262, Е263, Е270, Е284, Е285, Е296.

Антиоксидантите, киселините и минералните соли имат номера от Е300 до Е385.
Антиоксидантите се използват, за да предотвратят окисляването на продуктите.Те са задължителни за храните, съдържащи мазнини и масла, защото ги предпазват ог гранясване.
По-опасните са: Е311, Е312, Е313, Е319, Е338.
По-безопасни са: Е310, Е320, Е321, Е322, Е325, Е326, Е327, Е339, Е340, Е341, Е363, Е370, Е380,  Е385.

Заб.:В следващия постинг ще се спра на емулгаторите, стабилизаторите и гумите.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: slavalessy
Категория: Хоби
Прочетен: 1759652
Постинги: 702
Коментари: 0
Гласове: 788
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930