Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2011 15:01 - 10-те най-лоши храни - преведено за Вас
Автор: slavalessy Категория: Хоби   
Прочетен: 1773 Коментари: 0 Гласове:
0



10 АБСОЛЮТНО НАЙ-ЛОШИ ХРАНИ

 

от Сю Жилбер

               превод от английски              

 

Въпрос: Можете ли да ми  изброите 10-те абсолютно най-лоши храни?

          Отговор:Толкова много продукти принадлежат към този списък,че аз не  мога да ги сведа до 10. Като се фокусирам върху  индивидуалните им качества, аз ги разделям на категории храни. Храните и съставките им от този списък не трябва да се избягват напълно. Просто ги яжте пестеливо, ако ги ядете изобщо.

         

                         ХИДРИРАНИ МАЗНИНИ

 

               Това са предимно изкуствени мазнини, които се използват  в пекарството и  маргаринът. Изследванията показват,че не е важно дали те са много във Вашата диета, по-важно е  какъв вид е мазнината , при това хидрираните мазнини са най-лошите. Избягвяйте да купувате кифли, кракери, сготвени храни и каквото и да е  друго, което има хидрирана мазнина в съдържанието /състава/си. За щастие, ФДА понастоящем изисква производителите на храни да посочват количеството хидрирана мазнина в  продуктите.

 

                  ОЛЕСТРА

 

               Олестра е фалшива мазнина, използвана за не-мазен чипс и снак /закуски/. Вие бихте помислили,че след всичките тези лоши фалшиви мазнини, не-мазната би била чудесна. Но е установено, че  Олестра се свързва с мастно-разтворимите витамини А,Е,Д и К и каротинина – субстанции, за които се смята, че поддържат имунната система  здрава и предотвратяват някои видове рак – и ги елиминира от Вашия организъм. Procter and Gamble, компанията,която произвежда Олестра, призна проблема с витамините А,Е,Д и К и сега я подсилва с тях.

 

                          НИТРАТИ

              

В много храни, по-специално /консервирани/ пушени меса, като бекон и кренвирши, се използват нитратите  за запазване цвета  и поддържане на микробна сигурност. Нитратите са безвредни, но те могат  да се превърнат  в нитрити, които могат да образуват нитрозамини – химикали, мощни причинители на рак във Вашето тяло. Когато е възможно, предпочитайте храни без нитрати. Когато ядете храни,съдържащи нитрати, вземете чаша портокалов сок в същото време /например, портокалов сок с Вашия сутрешен бекон/. Витамин С има способността да спре превръщането на нитритите в нитрозамини във Вашия стомах.

 

                          АЛКОХОЛ

              

               Той причинява повече проблеми,отколкото всички храни заедно. Разбира се, възможно е да консумирате алкохол разумно , безопасно и да му се насладите , като например чаша хубаво вино с вкусна вечеря. Но даже да не сте внимателни в друга сфера на Вашата диета, в тази сфера трябва да сте.

 

                  СУРОВИ СТРИДИ

 

               Суровите стриди могат да пренасят смъртоносна бактерия, която може да причини сериозна болест или смърт.Тъй като се спазва правилото ”Купувачът внимава”, когато ги купувате, всеки път Вие поемате голям риск. Понастоящем нито правителството, нито независима организация инспектират морските храни за безопасност и не гарантират тяхното качество.Стридите са хранителни и е хубаво да ги включвате във Вашата диета, но ако правите това, първо ги сгответе.                  

                

    НАСИТЕНИ ЖИВОТИНСКИ МАЗНИНИ

 

               Това означава тлъсти меса,по-специално говеждо и свинско или пилешка кожа.  Тук се включват също пълномаслени млечни продукти, като сирене, мляко и крем. Тлъстите меса и млечни продукти могат да имат принос в някои диети и нищо повече .

 

                          СОДА

 

               Пиенето на газирани напитки е лош начин да поемеш течност.Те са с много захар и изкуствени подсладители и често съдържат кофеин, изкуствени бои и аромати. Заместете ги с домашна напитка, като смесите газирана вода със свеж, 100% натурален сок.

 

СЛАБО КИСЕЛИ ДОМАШНО                    КОНСЕРВИРАНИ ХРАНИ

 

 

               Домашното консервиране може да бъде опасно за храни с ниска киселинност, като зелен фасул, моркови и други градински зеленчуци. Опасността от ботулизъм е голяма, тъй като домашните консерви често не стигат температурата и налягането, необходими да убият спорите на ботулизма, които може да се съдържат в храните. Ниско киселинните домашно консервирани храни са една от главните причини за хранителните отравяния.

 

                                      ВИСОКОМАСЛЕНИ ЗАКУСКИ И ЧИПС

 

               Макар че са направени с растително олио,трябва да се сведат до минимум. Смята се,че много от тези мазнини могат да доведат до някои хронични болести. Вместо тях, наблегнете на плодовете и не- мазните пълнозърнести продукти за закуска.

 

                    ТЕЧНИ ХРАНИ

 

               Те не са абсолютно забранени за Вас, но Ви лишават от възможността да ядете достатъчно натурални храни, които съдържат повече хранителни, влакнести /целулозни/ и противоболестни фитохимикали. Те са добри за  хора, които са много болни, за да се хранят, но нека те не заместват истинските храни във Вашата диета.

 

 

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: slavalessy
Категория: Хоби
Прочетен: 1761451
Постинги: 702
Коментари: 0
Гласове: 788
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930